maandag, 10 oktober 2016 15:53

Evaluatie parkeren langs De Bouw

Dinsdag 4 oktober is de evaluatie van de pilot parkeren langs De Bouw behandeld in het college van b. en w. De conclusie is dat de extra parkeervakken een positief effect hebben gehad op de parkeerdruk in het zuidelijk deel van de wijk De Bouw.

Dit blijkt uit een recent gehouden parkeeronderzoek. De pilot heeft echter een negatief effect op het gedrag en ervaringen van weggebruikers. Het college heeft daarom besloten de parkeervakken te verwijderen. Er is geëvalueerd op basis van vijf onderdelen:

  • Meting van de parkeerdruk in het zuidelijke deel van de wijk De Bouw en omgeving
  • Meting huidige verkeersintensiteiten en snelheid op De Bouw
  • Cameraobservatie op De Bouw (inzicht inverkeersgedrag) in combinatie met onderzoeksluipverkeer Tuinbouw
  • Input bewoners
  • Input hulpverleningsinstanties en belangenorganisatie Veilig Verkeer Nederland

Oplossing

Ook heeft het college besloten om op korte termijn een alternatieve oplossing te zoeken voor de parkeerdruk in dit deel van de wijk. Daarbij is aandacht voor de haalbaarheid en kosten. Op korte termijn werkt de gemeente diverse opties uit in samenspraak met bewoners, winkeliers, bedrijven, een verkeerskundige, belangenorganisatie Veilig Verkeer Nederland en hulpverleningsinstanties zoals de politie en de brandweer.

Wilt u actief deelnemen bij het zoeken naar een goede oplossing voor alle partijen, dan kunt u zich binnen twee weken aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'parkeren De Bouw'. Vergeet hierbij niet uw naam en adres te vermelden.