maandag, 10 oktober 2016 15:23

In gesprek over oplossingen voor Windpark Houten

Eneco, een aantal omwonenden en de gemeente organiseren 27 oktober een bijeenkomst over Windpark Houten. Bezoekers krijgen informatie over de resultaten van de mediation en over mogelijke oplossingsrichtingen voor de ervaren geluidsoverlast. Ook kunnen zij vragen stellen en hun inzichten en oplossingen te delen.

Herstel vertrouwen

In het najaar van 2015 is Windpark Houten door de Universiteit Utrecht geëvalueerd. Hierna zijn Eneco, een aantal omwonenden en de gemeente met elkaar in gesprek gegaan. Met het doel het onderlinge vertrouwen te herstellen en om tot oplossingen te komen voor de ervaren geluidsoverlast. De drie partijen sloten een mediationovereenkomst. De gesprekken die zij voerden, vonden onder geheimhouding plaats. Dat was nodig om geen extra druk op het proces te leggen.

Constructief

De mediation heeft veel tijd gekost, maar het resultaat is constructief. De betrokken partijen willen het resultaat nu graag delen met de rest van Houten. Bent u geïnteresseerd in de stand van zaken en de mogelijke oplossingsrichtingen voor Windpark Houten? Dan bent u van harte welkom op de bijeenkomst op:
donderdag 27 oktober vanaf 20.00 uur in zalencentrum De Roskam, Plein 25 in Houten (Oude Dorp).

Eerder die week is er ook een bijeenkomst voor direct omwonenden. Zij hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Het gaat om de bewoners die volgens berekeningen van de Universiteit Utrecht de grootste kans lopen om geluidsoverlast te ervaren.

Aanmelden

In verband met de voorbereiding van de bijeenkomst vragen wij u om zich tevoren aan te melden. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l onder vermelding van ‘bijeenkomst 27 oktober’.
Meer informatie over Windpark Houten vindt u op de projectwebsite.