maandag, 10 oktober 2016 15:53

B. en w. besluiten tot verwijderen parkeervakken De Bouw

De evaluatie van de pilot parkeren langs De Bouw is op 4 oktober behandeld in het college van b. en w. Het college concludeert dat de extra parkeervakken een positief effect hebben gehad op de parkeerdruk in het zuidelijk deel van de wijk De Bouw. Dat blijkt uit recent parkeeronderzoek.

De pilot heeft echter ook een negatief effect gehad op het gedrag en de ervaringen van weggebruikers.

Het college heeft daarom besloten de parkeervakken te verwijderen.

De evaluatie van de proef met de parkeervakken is gebaseerd op vijf onderdelen:

  • Meting van de parkeerdruk in het zuidelijk deel van de wijk De Bouw en omgeving
  • Meting verkeersintensiteit en -snelheid op De Bouw
  • Cameraobservatie op De Bouw (inzicht in verkeersgedrag) in combinatie met onderzoek sluipverkeer Tuinbouw
  • Reacties bewoners
  • Reacties hulpdiensten en Veilig Verkeer Nederland

Oplossing

Het college wil op korte termijn een alternatieve oplossing vinden voor de parkeerdruk in dit deel van de wijk. Daarbij is aandacht voor de haalbaarheid en kosten. Op korte termijn werkt de gemeente diverse opties uit in samenspraak met bewoners, winkeliers, bedrijven, een verkeerskundige, belangenorganisatie Veilig Verkeer Nederland en hulpdiensten zoals de politie en de brandweer.

Wilt u actief deelnemen aan het vinden van een goede oplossing voor alle partijen? Meldt u dan binnen twee weken aan. Stuur een e-mail met daarin uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van 'parkeren De Bouw'.

Update 13 oktober 2016 | De parkeervakken zijn gisteren verwijderd, zie foto. Er is voor gekozen om niet direct een parkeerverbod in te stellen. Wij verzoeken bezoekers om niet daar te parkeren.

De boa’s spreken parkeerders aan en adviseren hen de auto op een andere locatie te parkeren. De boa's leggen de nieuwe tijdelijke situatie uit en geven aan dat er samen met betrokkenen gezocht wordt naar een alternatieve oplossing.

Wanneer blijkt dat er toch vaak wordt geparkeerd, stellen wij alsnog een parkeerverbod in en wordt er gehandhaafd.