Levensverhaal: Zorgen voor een moeder met Alzheimer

Levensverhalen-deskundige José Franssen vertelt donderdag 30 juni in de Bibliotheek Houten-Centrum hoe het was om te schrijven over de zorg voor haar dementerende moeder. Interessant voor zowel schrijvers van levensverhalen als mantelzorgers. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Praktisch

In de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158
Donderdag 30 juni 2016, 19.30 21.30 uur
Kaartverkoop 7,50 via www.bibliotheeklekijssel.nl/houten.

Deze avond wordt georganiseerd door de LinkedIn-groep Levensverhalen Professionals in samenwerking met de Bibliotheek Lek & IJssel.

Mijn moeder, Alzheimer en ik

Als deskundige op het gebied van levensverhalen begeleidt en traint Jos Franssen al tientallen jaren mensen die hun levensverhalen of die van anderen willen opschrijven. Onlangs heeft ze voor het eerst zelf een autobiografisch verhaal gepubliceerd: 'Hou mij maar vast - Mijn moeder, Alzheimer en ik'. Zij schrijft over het vormgeven van het leven van alledag, jaar in jaar uit. Over steeds weer iets verliezen en verder gaan met wat overblijft.

Wat brachten het zorgen voor haar moeder en het daarover schrijven haar?
Hoe ging ze om met de waarheid' en het grote dilemma wat vertel ik wel en wat vertel ik niet'? Welke obstakels vond ze op haar weg tijdens het schrijven?
Welke lessen over het leven kan ze delen? Wat zou ze willen meegeven aan iedereen die zich als beroepskracht, als vrijwilliger of mantelzorger met levensverhalen bezighoudt?