Taartenworkshop voor jongeren met chronisch ziek/gehandicapt gezinslid

Ongeveer één op de vier jongeren in Nederland groeit op met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Zij worden ook wel ‘jonge mantelzorgers’ genoemd. Deze jongeren maken zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere. Ook moeten ze zich meestal wat meer aanpassen binnen het gezin en komen ze niet altijd toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen, doordat ze vaak wat meer mee moeten helpen in huis dan hun leeftijdsgenoten.

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ organiseert een aantal keer per jaar een activiteit speciaal voor deze jongeren. Het doel is om deze jongeren in het zonnetje te zetten. Met een dagje ontspanning en ontmoeting met elkaar en het jongerenwerk ervaren ze dat ze er niet alleen voor staan. De nadruk ligt hierbij op een gezellige dag, er mag over de thuissituatie gepraat worden, maar dat hoeft niet.

De eerstvolgende activiteit is een workshop taarten maken, op zaterdagmiddag 29 oktober in jongerencentrum Enter. Deze workshop wordt verzorgd door ‘Taartentijd’ uit Schalkwijk en dankzij de Rabobank kunnen jongeren hier gratis aan deelnemen. Jongeren tussen 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten die binnen hun gezin te maken hebben met chronische ziekte, handicap of psychiatrische problematiek kunnen zich aanmelden voor deze activiteit. Dit kan tot uiterlijk 17 oktober door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Houtense jongeren die zich aangesproken voelen door dit bericht, maar niet kunnen op zaterdag 29 oktober, kunnen zich toch aanmelden. Zij worden dan ingeschreven in deze lotgenotengroep en persoonlijk uitgenodigd voor een volgende activiteit.

Meer informatie is te vinden op www.jonginhouten.nl