zondag, 01 juli 2018 09:56

Help mee om 2.000 luchtfoto’s op de kaart te zetten

De provincie Utrecht heeft in het verleden 2.000 luchtfoto's laten maken van monumenten en andere (erfgoed)locaties met een belangrijke waarde. Een foto alleen zegt niet zoveel.

Om ze goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te omschrijven wat erop te zien is en wat de kijkrichting van de fotograaf is. Daarbij kan de provincie jouw hulp goed gebruiken.

Alle omschreven foto’s zijn als open data beschikbaar. Utrecht wil de informatie onder andere koppelen aan kaarten in de digitale provinciale Cultuurhistorische Atlas.

Vele handen maken licht werk

2.000 foto‘s op de kaart zetten is een flinke klus. Om dat karwei te kunnen klaren is de provincie de samenwerking met het online platform hetvolk.org aangegaan. Dat faciliteert crowdsourcingsprojecten om data te ontsluiten met hulp van ‘the crowd’. Dat zijn in dit geval vrijwilligers die het leuk vinden om aan dergelijke projecten mee te werken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je geïnteresseerd bent, maak je een account aan via https://hetvolk.org/utrechtinvogelvlucht. Daarna kun je gelijk aan de slag. Nieuwsgierig geworden? Zie het instructiefilmpje op YouTube.