maandag, 13 juni 2016 16:17

Help kanker bestrijden met taxussnoeisel

Heeft u een taxus in uw tuin en wilt u dat het snoeisel gebruikt wordt om kanker te bestrijden? Aarzel dan niet en snoei mee om de hoop van een kankerpatiënt te vergroten .

In de jonge takjes van uw taxus baccata zit baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Bij 50% van alle chemokuren wordt baccatine als grondstof gebruikt. Één kubieke meter snoeisel is goed voor één chemokuur.

Jaarlijks zijn er tienduizenden behandelingen nodig, dus gooi het snoeisel van uw taxus niet zomaar weg. Tussen 15 juni en 31 augustus zamelt de actie Vergroot de Hoop taxussnoeisel in op diverse inzamelpunten in Nederland.

Ook Houten doet mee! U kunt uw taxussnoeisel (alleen de jonge lichtgroene takjes die het afgelopen seizoen zijn bijgegroeid) tot en met 31 augustus inleveren bij een speciaal daarvoor bestemde krat op het afvalscheidingsstation, direct bij de ingang. Voor elke kubieke metere taxussnoeisel die u doneert, geeft stichting Vergroot de Hoop aan een aan kanker gerelateerd goed doel.