woensdag, 22 februari 2017 17:14

Gezocht: duurzame pionier voor deelbakfiets

Veel Houtenaren gebruiken de auto om boodschappen te doen of andere zaken te vervoeren. Niet duurzaam, maar ja, op een fiets krijg je nu eenmaal niet makkelijk zoveel spullen mee.

Voor een groot deel van deze autoritjes zou een goede bakfiets een prima duurzaam alternatief zijn.

Maar een bakfiets is behoorlijk prijzig in aanschaf, past ook niet in elk schuurtje en heb je misschien maar af en toe nodig.

Klein bedrag

Wat als er nu een degelijke elektrische bakfiets bij jou in de buurt staat, die je eenvoudig en voor een klein bedrag kan reserveren? Zou je daar gebruik van maken? Zou je vaker de auto laten staan? In Houten ben je in veel gevallen sneller met de fiets dan met de auto, je kan meestal dichter voor de deur parkeren, je doet aan lichaamsbeweging, je snuift wat frisse lucht op en draagt bij aan een gezonder leefklimaat voor jezelf en voor andere Houtenaren.

Succes

In vier steden in Zwitserland rijden al met veel succes deelbakfietsen rond. Genoeg reden om dit in fietsstad Houten ook uit te proberen met één of enkele elektrische bakfietsen.

Hulp

Om dit op te zetten, hebben we hulp nodig. Lijkt het je wat: een elektrische deelbakfiets in jouw wijk? En wil jij een rol spelen in het opzetten van dit initiatief of misschien wel beheerder van de deelbakfiets worden? Stuur ons dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kijken uit naar je reactie!