zondag, 03 december 2017 12:16

Gemeente Houten controleert op illegale verdiepingsvloeren

Het tegengaan van illegaal gebouwde verdiepingsvloeren in bedrijfspanden is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Houten. Tussen 2014 en 2017 zijn ca. 140 controles uitgevoerd op verdiepingsvloeren.

Daarbij zijn ruim 75 illegaal gebouwde verdiepingsvloeren aangetroffen. Met name de brandveiligheid komt door het plaatsen van een verdiepingsvloer in het geding.

Aanpak illegale verdiepingsvloeren

Verdiepingsvloeren kunnen ervoor zorgen dat de vluchtafstanden in een pand wijzigen. Dit kan slecht zijn voor de brandveiligheid. Daarnaast moeten verdiepingsvloeren in verband met de veiligheid ook aan constructievoorschriften voldoen. Voor het aanleggen van een verdiepingsvloer is een omgevingsvergunning nodig. De gemeente Houten geeft bedrijfspandeigenaren na het aantreffen van een illegaal gebouwde verdiepingsvloer altijd de gelegenheid om alsnog een vergunning aan te vragen. Als dit vervolgens niet tot het gewenste resultaat leidt, zal worden overgegaan tot handhaving.

Procedure omgevingsvergunning

Heeft u verbouwingsplannen of mogelijk al verbouwd in uw bedrijfspand? Dan adviseren wij u om via www.omgevingsloket.nl een vergunningencheck te doen. Als hieruit blijkt dat een omgevingsvergunning is vereist, dan kunt u deze via dezelfde site aanvragen. Er zijn kosten verbonden aan een omgevingsvergunning. Voor meer informatie over een omgevingsvergunning of andere vragen over vergunningenprocedures kunt u het beste contact opnemen met het cluster Vergunningverlening van de gemeente via (030) 63 92 611 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Handhavingsestafette

De controles op verdiepingsvloeren waren onderdeel van de Houtsense handhavingsestafette 2017. Tijdens de Houtense handhavingsestafette is er ook gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving bij verkamering, paracommerciële instellingen en slijterijen, bedrijven in het buitengebied en thuiskappers.