vrijdag, 22 februari 2019 12:51

Taart voor 100ste deelnemer Houten On Stage

Op 27 maart vindt het Beroepenfeest van Houten On Stage plaats. De VMBO leerlingen van Houten zijn er al druk mee bezig. Ze maken visitekaartjes, denken na over de beroepen die ze willen gaan doen en krijgen binnenkort een netwerktraining. Voor dat Beroepenfeest en de Doe Dag (10 april) zoeken we veel mensen met uiteenlopende beroepen.

Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via de website. Half februari mocht Houten On Stage de 100ste deelnemer verwelkomen. Om deze prachtige mijlpaal te vieren hebben de leerlingen van het Wellantcollege voor kinderdagverblijf Partou een overheerlijke taart gebakken.

Christine de Bruijn vestigingsmanager van Partou: ‘Ik weet nog goed hoe ontzettend moeilijk het was om een vervolgopleiding te kiezen. Ik vind het leuk dat we de leerlingen daar een beetje bij kunnen helpen. Als tip zou ik de leerlingen mee willen geven: ‘Doe zoveel mogelijk ervaring op, leer van andere mensen en kies voor een beroep waar je echt blij van wordt!’ Met de Doe Dag kunnen leerlingen bij ons een dagdeel meelopen op het kinderdagverblijf of in de buitenschoolse opvang. Ze kunnen er ook voor kiezen om een dagdeel mee te lopen als vestigingsmanager of deel te nemen aan ons voorjaarsfeest als activiteitenbegeleider, fotograaf of gastvrouw/heer. Keuze genoeg, dus!’

‘Komen er ook loonwerkbedrijven op het Beroepenfeest? Daar zou ik graag willen kijken’, zegt Levi als hij een stukje van zijn zelfgemaakte taart proeft. Mark wil straks de slagersvakschool gaan doen, dus hij zou het heel leuk vinden om bij een slager te kijken. Christine: ‘Ik hoop dat er veel verschillende bedrijven meedoen om zo alle leerlingen een prachtige ervaring mee te geven. Dus mensen… twijfel niet, doe mee!’

Op naar de 200ste deelnemer
Om Houten On Stage tot een succes te maken zoeken we veel deelnemers met uiteenlopende beroepen in verschillende branches. Ben je: doktersassistent, bibliotheekmedewerker, schoonheidsspecialist, astronaut, bakker, receptionist, monteur, ontwerper, advocaat, begeleider, ICT’er, bloemist, kapper, dierenarts, accountant , verzorgende? Werk je in de zorg-, techniek-, handel- of groensector? Alle beroepen kunnen we gebruiken.
Meer informatie en aanmelden: www.houtenonstage.nl. Samen maken we er een mooi feest van voor de VMBO-leerlingen in Houten.