woensdag, 26 augustus 2015 08:54

Dit was de zomervakantie 2015

De zomervakantie 2015 is weer voorbij. Deze fietsers gaan met frisse tegenwind over de Nieuwe Heemsteedsebrug op weg naar school of werk. Voor ons aanleiding om terug te blikken op een zomer vol verrassende activiteiten. 

27 juni - Kunstfietsdagen 2015 druk bezocht!

De 20ste Kunstfietsdagen op 27 en 28 juni zijn druk bezocht. Het was prachtig weer om langs een van de 52 deelnemende kunstenaars te gaan, verspreid over de kernen van Houten.

De Kunstfietsdagen viel midden in de expostie "Rondje Kunst", waarbij tal van kunstenaars van Kunst om de Hoek hun werk exposeerden in het winkelcentrum het Rond.

30 juni - Tourdirecteur Prudhomme opent Heemsteedse Brug

Monsieur Prudhomme, directeur van de Tour De France, heeft de openingshandeling voor de Heemsteedse Brug verricht. Daags voor de start van de Grand Départ in Utrecht is hij naar Nieuwegein en Houten gekomen om deze unieke fietsbrug te openen vanaf het water.

1 juli - Houten massaal op zoek naar verkoeling

Met zo’n 31 graden op de thermometer was Houten massaal op zoek naar verkoeling bij de Rietplas.

2 juli - Sportparcours De Vijfwal in gebruik genomen

Wethouder Herman Geerdes neemt het Sportparcours De Vijfwal officieel in gebruik door het startschot te geven aan Houtense leerlingen om in de zengende hitte van 33 graden het eerste rondje te lopen.

3 juli - Grootste kampioensfeest van Houten

Op vrijdagavond 3 juli zijn er weer veel sportkampioenen gehuldigd op het stadsstrand tijdens het jaarlijkse Kampioenenbal, georganiseerd door Sportpunt Houten. 

5 juli - Loeren bij de Boeren 2015

Cultuur aan de Slinger heeft weer de festiviteit Loeren bij de Boeren georganiseerd. De hoofdlocatie was wederom de kersenboomgaard van Boer Vernooij, waar een doorlopend programma te zien was met verschillende artiesten, en allerlei activiteiten voor de kinderen te doen waren.

11-19 juli - Tour de Schalkwijk

Van 11 tot en met 19 juli a.s. vindt de Tour de Schalkwijk 2015 plaats. Ook dit jaar zal er weer een week van spektakel door het dorp Schalkwijk denderen en dat al voor het 46ste jaar. De sportredactie van Omroep Houten maakte hier een aantal radioverslagen van

22 juli - Houtens Buurt Voetbal groot succes

Woensdag 22 juli vond het eerste Houtens Buurt Voetbal plaats op het Stadsstrand op Het Rond. Ongeveer 50 jongens en meisjes voetbalden tussen 9.00 en 15.00 uur tegen elkaar.

19 augustus - Fladderen 2015

Op locatie De Boog, in het weiland naast de boerderij van familie De Bie aan de Binnenweg, naast sportpark de Kruisboog konden de kinderen uit groep 5 en 6 die wonen in de gemeente Houten weer volop genieten van het fladderen.

22 augustus - Pleinfeest Oude Dorp

Tot besluit  van de zomervakantie was op zaterdag 22 augustus een spetterend feest op het Oude Dorp van Houten. De muziek werd verzorgd door de Utrechtse coverband Nokiddin, een geweldige 10-koppige all-round band die alle tophits uit de muziekgeschiedenis speelt.