Cursus ‘Het beschadigd brein’

Steunpunt Mantelzorg Houten en Vrijwilligers Academie Houten bieden vanaf 24 september weer de cursus ‘Het beschadigde brein’ aan. Deze cursus is voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met, of zorgen voor, mensen met dementie. Het brein van mensen met dementie is beschadigd.

Tijdens de cursus gaan we in op de werking van het menselijk brein en we geven handvatten hoe om te gaan met iemand met dementie. Door het verlies van denkvermogen, is het gedrag van mensen met dementie erg afhankelijk van de omgeving. Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Het kan zelfs probleemgedrag voorkomen.
De cursus wordt gegeven door Josee Goes. Zij heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.

De cursus ‘Het beschadigde brein’ bestaat uit drie bijeenkomsten: maandag 24 september, 1 en 8 oktober van 19.30-22.00 uur. De kosten bedragen 15 euro. De cursus vindt plaats bij ‘van Houten&co’ in Huis van Houten, Onderdoor 160.

Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinda Rodas, 030-7001 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.