Home

De Stichting Erfgoed Ten Goye gaat in 2024 grote stappen zetten in de uitvoering van de plannen voor het project Fundatie ten Goye in ‘t Goy. Inmiddels is de nieuwe website www.tengoye.nl gerealiseerd.

Het perceelteam Houten van Land van Ons heeft met Henk Smith en Djûke Smith-van der Maat uitstekende lokale pachters gevonden voor ons nieuwe perceel bij  Houten. Het ruim 18 hectare grote stuk land maakte in de 17e eeuw deel uit van de kasteeltuinen van buitenplaats Heemstede, maar is al jaren in gebruik als mais- en grasland.

De kledingindustrie is na de olie-industrie de grootste vervuiler. Vooral modekleding (“fast fashion”) draagt hieraan bij. Het helpt enorm om duurzaam geproduceerde of tweedehands kleding te kopen, kleding langer te dragen en kleding te ruilen of door te geven.

Home

Op Hemelvaartsdag 2024 was het Heerlijk Houten Festival op Plein in het Oude Dorp.

Op woensdag 8 mei 2024 werd de naturalisatieceremonie gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Op 5 mei 2024 werd het bevrijdingsvuur door leden van Scouting Schonauwen lopend vanuit Wageningen naar Houten gebracht.

Home

In mei is de natuur helemaal tot leven gekomen. Velden vol bloeiende paardenbloemen en madeliefjes en alle bomen weer fris groen. Op zondag 26 mei trekken we er met de fiets op uit om diverse bloemen en jonge bladeren te oogsten. Hiermee gaan we een heuse High Tea bereiden met scones, sandwiches en cake. We verzamelen om 11 uur bij NME Houten (Keercamp 13).

Zaterdag 8 juni is het zo ver: alle leerlingen van Shine staan opnieuw op het podium van theater Aan de Slinger voor hun jaarlijkse eindvoorstelling. Dit jaar gaat de voorstelling over het jaarthema De Online Wereld. Iedereen komt hier dagelijks mee in aanraking. Maar zijn we ons ook bewust van de invloed die deze wereld heeft op ons zelfbeeld, onze keuzes en hoe wij als maatschappij naar de wereld kijken? 

Stichting Houtense Hodoniemen biedt al enige jaren diverse interessante rondleidingen aan. Elke keer weer is dit een succesformule, waarmee we de deelnemers verrassen. Met unieke inkijkjes op interessante locaties en andere leuke wetenswaardigheden die aan bod komen.

Home

Rechtstreex is een sociale onderneming die het mogelijk maakt om duurzame boodschappen te doen bij lokale boeren en makers. Dat betekent dat je boodschappeneuro's zonder onnodige tussenschakels naar de boer gaan, zodat die kan werken met oog voor bodemgezondheid, biodiversiteit, dier, mens en op deze manier ook de kwaliteit van het product.

De Loop door Houten wordt in 2024 georganiseerd op vrijdag 14 juni. Na de evaluatie van de mooie loop in 2023 gaan we aan de slag met de organisatie van de loop in 2024. Wil jij ons helpen bij de organisatie? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen wij contact met je op.

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. We zijn al een tijdje op zoek een maatje voor Gerdien (55).